Ирландия - 17-24 Декември 2004


 Дъблин - 17-24 Декември 2004


  Голямо количество снимки от престоя ми в Дъблин - има снимки на река Лифи, музея на пивоварната Гинес, Феникс парк и какво ли още не...

 Old Jameson Distillery- 17 Декември 2004


  Това е музей за производството на ирландско уиски построен в старата дистилерия на Джон Джеймисън, датираща от 1780 година. Slainte! (Наздраве)

 Dublin Castle - 18 Декември 2004


  Снимки на Дъблинския замък и на неговата градина. Строежът на замъка започва по заповед на английския крал Джон през 1204 година, на мястото на старо викингско укрепление от 904. Строежът е завършен през 1230, но през годините замъкът претърпява няколко промени и от оригиналния строеж е запазена само една от кулите, в която днес се помещава музеи на ирландската полиция (Garda). Външната градина е построена през 1680 година.

 катедрала "Св. Патрик", Дъблин - 18 Декември 2004


  Националната катедрала на Ирландия. Построена е през 1191 година близо до едно от местата където през 5 век св. Патрик е покръствал ирландци в християнската вяра.

 Корк - 20 Декември 2004


  Корк е третия по големина град в Ирландия след Дъблин и Белфаст и през 2005 ще бъде европейска столица на културата. Близо до града се намира прочутия замък Бларни, които за мое огромно съжаление не успях да посетя, но пък тъкмо ще допълнителна причина да отида пак в Ирландия.

 Лимърик - 20 Декември 2004


  Лимърик е малък град намиращ се на естуара на река Шанън (или както се пее в песента - The Broad Majestic Shannon). Основан е от викингите през 942 година, въпреки че в района са открити следи от хора датиращи около 3500 година преди новата ера. Близо до града е открита уникалната чаша от Ардах, която е един от най-старите и най-красиви образци на келтското изкуство.

 Powerscourt Gardens - 21 Декември 2004


  Едни от най-красивите градини на света. Разположени са в подножието на планината Уиклоу те се простират върху площ от над 18 хектара и са една изключително красива смеска от над 200 различни дървета, цветя и храсти.

 Пътувайки в Ирландия 20-21 Декември 2004


  Това са снимки правени докато пътувах с влак по линията Дъблин - Лимърик - Типерари - Корк и с автобус от Дъблин през Дън Лири и Брей за градините Паурскорт.

 Кашел - 22 Декември 2004


  Град Кашел е първата столица на Мюнстер (област в Централна и Южна Ирландия) и в него се намира The Rock Of Cashel ("Скалата на Кашел"), който е един от най-старите замъци в Ирландия построен през 4-5 век. Този път обаче нямах никакав късмет с времето и поради силния вятър нямах възможността да се разходя по стените на замъка, така че повечето снимки на замъка са правени отвън.

 концерт на "The Pogues" в Дъблин - 23 Декември 2004


  Една от основните причини да отида в Ирландия. За първи път от доста години насам "The Pogues" свириха в оригиналния си състав с Shane Macgowan като вокалист. Казано по друг начин - един от най-добрите коледни подаръци които някога съм си правил.